Checklista - innan du börjar!

Förberedelser är A och O för vilket projekt som helst. If you fail to plan, you plan to fail – om du misslyckas med att planera så planerar du att misslyckas.

  1. Bestäm din ide och vad du vill att slutresultatet ska bli, sök inspiration, skissa och framförallt låt det ta tid och värka fram. Oftast är den iden du hade ifrån början inte den du slutar med. Detta blir bäst om det tar flera år.
  2. Säkra din ide mot lagar, regler och rekommendationer.
  3. Säkra din ide mot platsen, se till att du inte blir överraskad av elledningar, bärande väggar eller golvvärmeslingor.
  4. Rita upp och gör listor på material, tänk igenom projektet i steg.
  5. Ta in priser, våga pruta och tänk på att på Optimera får du rabatt om du visar upp ett hyresavtal med Riktiga grejer
  6. Ta hem material och se till att det förvaras rätt, låt inte färgen frysa eller isoleringen bli blöt. Lägg strö mellan plankorna – allt detta har du igen mångfalt senare.
  7. Tänk igenom allt en gång till ordentligt.  
  8. Tänk igenom allt en gång till riktigt ordentligt.
  9. Nu kan du åka o hämta Byggvagnen, nu är du redo att börja men innan du hämtar den läser du på om de verktyg du kommer använda så att du vet funktionen och framförallt använder dem säkert.
  10. Kör så det Ryker, har du följt punkterna ovan blir det ett rent nöje, möjligen lite svett och träningsvärk men så roligt.

Kom ihåg, säkerheten först – gör rätt eller inte alls och om du inte har tid att göra rätt från början så har du i vart fall inte tid att göra om det. 

Hitta inspiration

Pinterest är svårslaget när man letar efter inspiration till sitt projekt. Vi hjälper dig gärna om du har svårt att hitta rätt uttryck på engelska.